Nieuws

Over koffie raak je nooit uitgepraat. Dus treft u over dit onderwerp op deze pagina regelmatig nieuws en wetenswaardigheden aan. Maar uiteraard ook over thee en alle andere producten en diensten van SMIT&DORLAS.

11949146-913293675375037-8919889178386659881-n
 

Zowel de vakjurybezoeken als de mystery visits zitten er inmiddels op en de 100 beste koffiezaken van Nederland zijn bekend! Ook de hoofdjury heeft inmiddels de top-5 bezocht.

Lees verder »
 
misset-top-100-01
 

Het vakblad Misset Horeca presenteert jaarlijks de Koffie Top 100. Na een eerste juryronde zijn er nu nog 125 horecazaken in de race. Onder deze 125 zaken wordt ook de Publieksprijs uitgereikt, uiteraard gekozen door het publiek.

 

Lees verder »
header-send-barista-company
 

Barista Company is de expert op het gebied van kwaliteitskoffie op evenementen. Om aan de wens van de bezoekers te blijven voldoen, kiest Barista Company om te werken met specialty coffee, van SMIT&DORLAS.

Lees verder »
 

De kracht van een goede melange

20 juni 2017

header-send-melange
 

De kwaliteit van koffie blijft verbeteren dankzij investeringen in landen van herkomst en kwaliteitsprogramma’s zoals Cup of Excellence. De jonge, kleine koffiebranderijen werken graag met koffiesoorten met uitgesproken aroma’s en smaken. Ervaren koffiebranders voegen deze bijzondere koffies toe aan het assortimenten, bijvoorbeeld SMIT&DORLAS met de Single Estate Koffie.

Lees verder »

koffiecocktails

06 juni 2017

header-send-cocktails
 

Je horecazaak kan niet zonder koffie. Veel zaken specialiseren zich meer in koffie, om aan de wensen van gasten te voldoen. Die specialisatie vraag om investering van ruimte en aandacht, daar kan je de hele dag gebruik van maken.

Lees verder »
 

10 x SMIT&DORLAS zomerse koffiespots

23 mei 2017

header-send-strand
 

De zon schijnt eindelijk weer, tijd voor een (ijs)koffie in de zon. Je koffiepauze of afspraak plannen in een zomers omgeving, dat doe je eenvoudig bij de volgende koffiespots:

Lees verder »
fairtrade-01
 

Van 6 tot en met 14 mei is het Fairtrade Week in Nederland. Producten met het Fairtrade logo krijgen extra aandacht in winkels en horecazaken. SMIT&DORLAS viert de week met 10% korting op Fairtrade koffie in de webshop.

Lees verder »
 

Gewone koffie is terug in de horeca

04 mei 2017

header-filterkoffie-01
 

Gewone koffie, zwart en zonder cremalaagje, is weer terug van weggeweest. Toch is de koffie anders dan de pot koffie op een warmhoudplaatje van vroeger.

In koffiebars is een mok met vers gezette, milde koffie heel gewoon. Na de VS en steden als Londen en Berlijn zet de filterkoffietrend in Nederland snel door.

Lees verder »
header-mail-s-d-sca-training
 

Barista’s zijn niet meer weg te denken in de horecabranche. Tien jaar geleden waren ze voornamelijk actief in specialistische koffiezaken. Nu maken ze steeds vaker deel uit van het team in lunchrooms, cafés, restaurants en hotels.

Lees verder »
 
rainforest
 

Duurzaamheid speelt bij de activiteiten van Koffiebranderij SMIT&DORLAS altijd al een belangrijke rol. Zo wordt bij de inkoop van koffie geselecteerd op niet alleen kwaliteit en smaak maar zeker ook op duurzaamheid. Bij vergelijkbare koffiesoorten, heeft de koffie met een keurmerk altijd de voorkeur.

Lees verder »
cupping
 

‘Oerkoffie’ Bourbon Pointu proeverijen bij SMIT&DORLAS

Bezoekers van The Amsterdam Coffee Festival slaan de koffie aan het ontbijt over zodat ze op het festival zoveel mogelijk koffie kunnen proeven. Een koffie die bezoekers zeker niet willen missen komt van het eiland La Reunion en heet Bourbon Pointu.

Lees verder »
 
170208-trends
 

We zijn weer goed begonnen aan het nieuwe jaar. De dagen worden iets langer en alle warme slagroomrijke koffie varianten zijn in december achter gebleven. Voelt u de lente ook al een beetje? Tijd voor een frisse wind dus! SMIT&DORLAS zette de belangrijkste trends voor 2017 op rijtje.

Lees verder »
hans
 

Hans Zevenhek is een ervaren koffiespecialist bij SMIT&DORLAS en is sinds kort één van de negen gecertificeerde Q-Graders in Nederland.

Lees verder »
 

Koffie in de keuken

12 januari 2017

170115-koffie-in-de-keuken
 

Dat koffie meer is dan een warm drankje, dat wisten we al. En dat we koffie ook voor eetbare dingen kunnen gebruiken was ook bekend. Tiramisu kan ook niet zonder koffie. Maar wist u dat koffie ook een wonderbaarlijk ingrediënt is in de keuken voor al uw andere (ook niet zoete!) gerechten? SMIT&DORLAS geeft inspiratie, met deze verrassende combinaties van smaken en texturen.

Lees verder »

SMIT&DORLAS op de Horecava

22 december 2016

smithorecava
 

Het is weer zo ver, van 9 tot en met 12 januari 2017 is het weer tijd voor de Horecava. Dit jaar is het thema van de beurs ‘Proef de toekomst’. De organisatie verwacht zo’n 60.000 bezoekers!

Lees verder »
 

Het belang van water voor koffie

29 november 2016

161117-water
 

Nu men steeds meer aandacht besteed aan de koffie, de bonen, de branding en de smaak van het eindproduct, is het niet gek dat meer mensen ook het belang van het water voor koffie gaan inzien. Top-baristi van over de hele wereld maken zich al jaren hard voor het gebruik van kwalitatief hoogstaand water voor koffie. 

Lees verder »
161117-koffieacademie
 

Onze missie is duidelijk: de beste koffie maken. Daarom zetten wij al onze kennis en vakmanschap in om te zorgen dat goede koffie schenken en drinken voor iedereen mogelijk is. En dus is het ook een logische stap dat wij onze eigen KOFFIE ACADEMIE op hebben gezet.

Lees verder »
 

Single Estate: Indonesië Ketiara

13 oktober 2016

smit-dorlas0311
 

Het was hoog tijd volgens SMIT&DORLAS voor een revolutie in koffieland. Het was hoog tijd voor een selectie van de favoriete koffiesoorten van onze koffiebranders. Koffiesoorten met een verhaal, een uniek karakter en een specifieke herkomst.

Lees verder »

SMIT&DORLAS wint NS-award

28 september 2016

nsaward
 

Oh wat zijn we trots! SMIT&DORLAS werd op 22 augustus jongstleden uitgeroepen tot BESTE LEVERANCIER (Samenwerking Award) van 2016 tijdens de leveranciersbijeenkomst bij NS Stations Retailbedrijven. 

Lees verder »
 

Dit is andere koffie

08 september 2016

160908smitlanceringsmaller
 

Het was hoog tijd volgens SMIT&DORLAS voor een revolutie in koffieland. Het was hoog tijd voor een selectie van de favoriete koffiesoorten van onze koffiebranders. Koffiesoorten met een verhaal, een uniek karakter en een specifieke herkomst. Dus heeft SMIT&DORLAS de Single Estate Koffies gelanceerd.

Lees verder »

De mythes over koffie

02 september 2016

160831mythes
 

Koffie, het is ons favoriete drankje. Maar over koffie bestaan nog veel misverstanden en mythes. Wie kent er niet het verhaal van grootmoeder die altijd zei dat koffie dehydraterend werkt? En het moet wel waar zijn, want waarom serveren ze dan altijd een glaasje water bij espresso? SMIT&DORLAS ging op zoek naar de waarheid achter koffie.

Lees verder »
 

Hoe zit dat precies met de 'Roasts'?

12 augustus 2016

160812-roast
 

Uw koffieboontje komt helaas niet zo van de plant af. Het is een mooi en lang proces, wat SMIT&DORLAS van A tot Z beheerst. Een van de belangrijkste aspecten is het roosteren van de bonen. 

Lees verder »

Koffie in de zomer

21 juli 2016

160721-zomerkoffie
 

Heerlijk, de zomer is eindelijk gearriveerd. Maar ook tijdens te warme dagen wilt u graag genieten van heerlijke koffie. De temperatuur houdt u niet tegen toch? SMIT&DORLAS zette de meeste ideale en verkoelende manieren op een rijtje voor u:

Lees verder »
 
160711-rainforest
 

De markten over de hele wereld, in alle sectoren, zijn langzaamaan steeds groener aan het worden en zo ook de markt van de koffie, thee en cacao.

Lees verder »
160329-werelds
 

Koffie, iedereen over de hele wereld kent het. Iedereen waardeert het. Italië staat bekend als het land waar koffie tot kunst is verheven, maar op andere plekken in de wereld vindt u ook hele interessante koffietradities. Misschien een idee om uw volgende vakantie bestemming eens uit te kiezen op cafeine intake en niet op palmbomen en zandstrand?

Lees verder »
 
nieuwelogo
 

SMIT&DORLAS hoort bij de meest ervaren koffiebranders van Nederland. Meer dan 190 jaar van kennis en kunde geeft het bedrijf het vertrouwen om de ervaring prominenter te laten zien in een nieuw merkbeeld.

Lees verder »

Het belang van goede koffie op werk

20 mei 2016

koffieopwerk
 

Koffie op een werkdag is een van de belangrijkste en algemene dingen op het werk. Heeft u een afspraak en komt u ergens binnen, dan krijgt u altijd eerst koffie of thee aangeboden. 

Lees verder »
 
160512latteart
 

Op 2 mei organiseerde Smit & Dorlas de Arnhemse Latte Art Kampioenschappen tijdens de Mercato Congusto in, u raadt het al, Arnhem. In samenspraak met Friesland Campina, Barista Company, KHN en Smaakvol Gelderland kwam deze wedstrijd tot stand. En zonder deze partijen had het nooit zo een succes kunnen worden!

Lees verder »
160415-latteartkampioenschappen
 

Op 2 mei, tijdens de start van de Giro in Arnhem, organiseert Smit & Dorlas De Arnhemse Latte Art Kampioenschappen. Dit spannende en spraakmakende event is voor iedereen gratis toegankelijk. Ken jij of ben jij een Barista in de omgeving van Arnhem, schrijf je dan zo snel mogelijk in.

Lees verder »
 

Schijf van Vijf

29 maart 2016

160329-schijfvanvijf
 

Schijf van vijf 

De schijf van vijf, wie kent hem niet. Het voedingscentrum lanceert elk jaar een nieuw advies voor gezonde voeding in Nederland. Het is een simpele manier om de richtlijnen voor goed eten te implementeren in het dagelijks leven. Sinds dit jaar is koffie er ook in opgenomen.

Lees verder »
fairtrade
 

In deze tijden, waarin duurzaamheid en mensenrechten steeds belangrijker worden, is het goed om even stil te staan bij de duurzame bedrijfsvoering waar Smit & Dorlas zo trots op is. 

Lees verder »
 

Jason Bakker ook Master Barista

29 februari 2016

20160228-jason
 

Even geleden is onze barista Jason Bakker geslaagd voor zijn Master Barista Program aan de ITC (International Tea and Coffee Academy [link]), leerjaar 2. Dit betekent dat hij nu volleerd barista is, en tevens SCAE certificaten mag uitreiken.

Lees verder »
 
160225dekoffievoorbij
 

In uw bedrijf schenkt u natuurlijk de lekkerste Smit & Dorlas koffie, in verschillende blends en roasts geserveerd in verschillende vormen; cappuccino, cortado, latte of koffie op zijn puurst, als espresso. Maar wist u dat u koffie en koffieprut op meer verschillende manieren kunt gebruiken dan alleen als drankje? Smit & Dorlas zette voor u de meeste handige toepassingen op een rijtje.

Lees verder »

Horecava was een succes

28 januari 2016

horecava2016fotos
 

De Horecava van 2016 was een groot succes. Naast dat er ruim 63.000 bezoekers waren, wat een stijging is van ruim 15%, waren er ook ruim 12% meer bedrijven

Lees verder »
 

Het is bijna Horecava!

22 december 2015

nieuws-horecava-2015-2
 

Al meer dan 60 jaar lang is de Horecava hét trefpunt voor foodservice professionals. En zoals al vele jaren is ook dit jaar Smit & Dorlas weer te vinden op deze beurs in de RAI in Amsterdam van 11 t/m 14 januari 2016.

Lees verder »
20151201-jeroendenk-ik
 

Wie is de Beste Barista van Nederland? Dat was maandag 30 november 2015 de vraag tijdens de Entree Hospitality & Style Awards

Lees verder »
 

Speciality coffee: Hawaii Kona

02 november 2015

151019-hawaii-konasnow
 

Hawaii, alleen bij de naam al droomt u weg. Witte stranden, palmbomen, heldere zee en mistige groene bergen. Maar wist u dat er op Hawaii ook koffiebonen groeien? De Hawaii Kona behoort tot één van de duurste en exclusiefste koffiesoorten ter wereld. En dat is terecht ook.

Lees verder »

Koffie Karma

19 oktober 2015

151019-koffiekarma
 

Stel u eens voor: ongeduldig rent u uw favoriete koffietentje in op zoek naar de dagelijkse shot cafeïne. U kijkt nog even snel op de klok, hopelijk is de trein nog niet weg.

Lees verder »
 
algemeen-directeur-smit-dorlas
 

Op 17 augustus is Koen Morshuis in dienst getreden als Algemeen Directeur bij Smit & Dorlas koffiebranders bv. Hij volgt hiermee Rob de Laat op die eerder dit jaar Smit & Dorlas heeft verlaten. 

Lees verder »
ethiopie
 

Om de koffiestruiken in Ethiopië te zien groeien, moet u een hele klim maken. De koffiestruiken groeien namelijk op 1.800 tot 2.000 meter hoogte in de streek Yirgacheffe. Deze hoogte en het perfecte klimaat zorgen voor de hoge kwaliteit koffie. Daarom maakt Yirgacheffe deel uit van de Premium Estate reeks van Smit & Dorlas koffiebonen.

Lees verder »
 

Gastvrij Rotterdam 21 – 23 september 2015

02 september 2015

150902a-gastvrijrotterdam-nieuwsbericht
 

Deze maand is het alweer tijd voor Gastvrij Rotterdam. De horecavakbeurs staat bekend als gastronomisch platform voor de horecabranche. Smit & Dorlas laat u in stand 615 kennis maken en vooral proeven met haar bijzondere ‘Specialty coffees’.. Kom dus langs in stand 615!

Lees verder »

Herkomst van onze Premium Estate bonen

22 augustus 2015

premium-estate-bonen-herkomst
 

De kleurige huisjes, de witte wolken en de vulkanen die in de verte opdoemen. De vulkanische grond rijk aan mineralen, de hoge luchtvochtigheid en koele nachten, maken Antigua de perfecte geboortegrond voor deze volle en krachtige koffieboon.

Lees verder »
 

Wat kan een klant bestellen?

12 augustus 2015

koffiegids
 

Bent u al op de hoogte van alle manieren waarop espresso wordt gemaakt? Vandaag de dag zijn er veel verschillende soorten bereidingen.

Lees verder »

Kunst met koffie

23 juli 2015

nieuws-kunst-met-koffiebonen
 

Met koffiebonen kunt u niet alleen de heerlijkste koffie maken en drinken. Deze kunstenaars bewijzen dat er nog veel meer mogelijk is met koffiebonen.

Lees verder »
 

Vijf koppen koffie per dag?

23 juli 2015

nieuws-vitrine-met-koffie
 

Over koffie en in de invloed op de gezondheid zijn al veel onderzoeken uitgevoerd. Zo toont een nieuw onderzoek uit Seoul aan dat vijf koppen koffie goed is voor het hart.

Lees verder »

Infographic over koffie

26 juni 2015

150623-koffie-infographic
 

Hoeveel kopjes koffie drinken we eigenlijk per dag? En hoe drinken we de koffie? Met suiker of met melk? Bekijk onze infographic over koffie.

Infographic over koffie

Lees verder »
 

Hoe proeft u koffie het beste?

13 mei 2015

nieuwsbericht-koffieproeven
 

Bij het kiezen van de juiste koffiemelange, die het beste past bij uw klanten, is het belangrijk dat u de koffie zorgvuldig proeft. Alleen een slokje koffie nemen en er aan ruiken is hiervoor niet genoeg. Smit & Dorlas legt uit…

Lees verder »

Ontmoet Smit & Dorlas

20 april 2015

nieuwsbericht-ontmoet-smit-en-dorlas
 

Hoe kunt u beter onze koffie en thee beoordelen dan deze zelf te proeven en te beleven? En dat kan! Smit & Dorlas is in 2015 op verschillende beurzen en events aanwezig. Kom dus gerust ‘op de koffie’!

Lees verder »
 

Hoe bereid je de beste espresso?

14 april 2015

nieuwsbrief-de-beste-espresso
 

Voor alle koffieselecties is een goede espresso de basis. Zo is de Café crème of Americano een espresso met meer water. Cappuccino of latte is een espresso met melk en/of melkschuim. Voor de juiste smaak van espresso is het belangrijk goede koffiebonen te gebruiken. Een goede espressoboon is de Superieur Dark of de Italian Passion.

Lees verder »

Fudge

10 april 2015

fudge-groep2
 

Profiteer van deze heerlijk aanbieding!

Sinds kort hebben we een nieuwe lekkernij in ons assortiment om te serveren aan uw gasten bij de koffie.

Lees verder »
 

De oplossing voor perfect melkschuim

23 maart 2015

download-1
 

Een derde van de bestelde koffies is een melkkoffie, zoals cappuccino of latte macchiato. En dit aandeel groeit nog steeds. Voor het horecapersoneel kost het vaak relatief veel tijd om een goede, stevige melkschuimlaag te maken. Wij hebben hier de oplossing voor in huis: de Lattiz van FrieslandCampina. Dit is een professionele machine voor de horeca die met één druk op de knop een hoge kwaliteit melkschuim produceert.

Lees verder »

Nieuw Smit & Dorlas servies

16 maart 2015

nieuws-nieuw-servies
 

Sinds kort heeft Smit & Dorlas een nieuwe servies uitgebracht. Dit servies bestaat uit Espresso-, koffie- en cappuccinokoppen met bijpassende schotel. Daarnaast is er ook een plateau uitgebracht waarop alle drie de koppen op passen. Verwen uw klanten door op dit plateau bijvoorbeeld Smit & Dorlas Nougat of Fudge te leggen. Het servies is uitgebracht in wit met het Smit & Dorlas logo. Het heeft een trendy en moderne uitstraling.

Lees verder »
 

Milde koffiemelanges

17 februari 2015

nieuws-koffiemelanges
 

Niet elke koffiedrinker houdt van dezelfde koffie. Voor elke koffiedrinker heeft Smit & Dorlas een eigen koffiemelange ontwikkeld. Voor de koffiedrinker met een voorliefde voor milde koffies zijn er vier speciale melanges ontwikkeld: De Espresso Superieur Medium, de Excellent, de Arabica Crème en de Chopin Melange.

Lees verder »