Duurzaamheid

We houden van de natuur en onze boeren

Bij SMIT&DORLAS hebben we veel te danken aan onze boeren en het land waarvan ze leven. Daar zijn we zuinig op. Duurzaam ondernemen met respect voor mens en natuur… we weten eigenlijk niet beter. Alle blends van SMIT&DORLAS zijn dan ook gecertificeerd en we werken samen met internationaal erkende gedragscodes.

Lokaal en duurzaam project

Project in West-Honduras

Ook zijn we trotse partner van een heel bijzonder lokaal en duurzaam initiatief. Samen met Hanns R. Neumann Stiftung - HRNS zijn we een gezamenlijke tweejarig project in West-Honduras gestart! Het project "Youth as Change Agents Developing Resilient Communities" richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden en hulpmiddelen bij jonge boeren om zo optimaal om te kunnen gaan met de combinatie koffie verbouwen en het veranderende klimaat.

Lees meer
Een greep uit ons duurzame assortiment

100% gecertificeerde koffie

Al onze melanges zijn Rainforest Alliance, Fairtrade Max Havelaar of Biologisch gecertificeerd. Zo weten wij zeker dat onze koffie op een verantwoorde wijze met respect voor het regenwoud, de medewerkers en de dieren op en rond de plantage is geteeld.

Duurzame theelijn

Voor ons eigen theelijn is duurzaamheid van groot belang. Alle thee van Legends is Fairtrade en FSC gecertificeerd. Voor het verpakkingsmateriaal is zelfs gebruik gemaakt van natuurlijke inkten.

COMPOSTEERBARE CAPSULES

De SMIT&DORLAS capsules zijn 100% biobased en composteerbaar. De capsules zijn gemaakt van natuurlijke materialen (suikerriet/suikerbiet PLA). De koffie is 100% gecertificeerd en de capsule is 100% zuurstofdicht. Het duurzame alternatief voor aluminium en plastic capsules. Verkrijgbaar voor espresso, lungo en decaf.

DUURZAME BEKERS

De beker heeft een waterbased coating en is voorzien van bio based inkt. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van plastic waardoor de beker geschikt is voor de oud papierbak na gebruik. De beker is gemakkelijk recyclebaar en kan gecomposteerd worden. De beker is verkrijgbaar in 3 maten.

BIOLOGISCHE KOFFIEROOM CUPS

De koffieroom cups van SMIT&DORLAS zijn biologische gecertificeerd. Dit wil zeggen dat ze op de meest duurzame manier geproduceerd worden met respect voor de natuur en dieren en zonder chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en preventieve antibiotica.

FAIRTRADE RIETSUIKERSTICKS

De rietsuikersticks van SMIT&DORLAS zijn Fairtrade gecertificeerd. Fairtrade ondersteunt 100 coöperaties van suikerboeren in 19 landen. Hiermee worden boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden geholpen om een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.