Duurzaamheid

Wij houden van de natuur en onze boeren

Bij SMIT&DORLAS hebben wij veel te danken aan onze boeren en het land waarvan ze leven. Daar zijn wij zuinig op. Duurzaam ondernemen met respect voor mens en natuur… wij weten eigenlijk niet beter. Alle blends van SMIT&DORLAS zijn dan ook gecertificeerd en wij werken samen met internationaal erkende gedragscodes.

Een greep uit ons duurzame assortiment

100% gecertificeerde koffie

Al onze melanges zijn Rainforest Alliance, Fairtrade Max Havelaar of Biologisch gecertificeerd. Zo weten wij zeker dat onze koffie op een verantwoorde wijze met respect voor het regenwoud, de medewerkers en de dieren op en rond de plantage is geteeld.

Duurzame theelijn

Voor ons eigen theelijn is duurzaamheid van groot belang. Alle thee van Legends is Fairtrade en FSC gecertificeerd. Voor het verpakkingsmateriaal is zelfs gebruik gemaakt van natuurlijke inkten.

ALUMINIUM CAPSULES

Aluminium is duurzaam, sterk, gaat ontzettend lang mee en kan gemakkelijk worden hergebruikt (100% recyclebaar). In tegenstelling tot veel andere materialen verliest aluminium zijn eigenschappen niet tijdens het recyclingproces.

Herbruikbare bekers

Zolang er nog niet hoogwaardige recycling kan plaatsvinden op wegwerpbekers, richt SMIT&DORLAS zich op hergebruik. ​Wij adviseren onze klanten dan ook om voor bekers te kiezen van 100% recyclebaar Polypropyleen (PP).
Het duurzame Honduras Project

Project in West-Honduras

Wij zijn trotse partner van een heel bijzonder duurzaam initiatief. Samen met Hanns R. Neumann Stiftung - HRNS zijn wij een gezamenlijke tweejarig project in West-Honduras gestart! Het project "Youth as Change Agents Developing Resilient Communities" richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden en hulpmiddelen bij jonge boeren om zo optimaal om te kunnen gaan met de combinatie koffie verbouwen en het veranderende klimaat.

Lees meer
Overige duurzame initiatieven

Educatie

Door middel van opleiding maken wij onze medewerkers en klanten bewust van onnodige verspilling van koffie. Voor onze medewerkers bieden wij de Lean Green Belt opleiding aan en onze klanten leiden wij op met ons eigen Coffee Works programma.

Reduceren CO2-uitstoot

Wij zijn erop gericht de CO2 uitstoot zoveel mogelijk te beperken. Dit doen wij door o.a. het 100% gebruik van groene stroom, duurzaam transport en het toepassen van LED verlichting. Ons uiteindelijke doel is om in 2040 volledig CO2 neutraal te opereren.

Zero Waste

Ons afval scheiden wij en laten wij inzamelen, ophalen en recyclen: metaal, hout, karton/papier, bouwafval en restafval. Een mooi voorbeeld is dat 95% van de verkochte BRITA waterfilters zijn geretourneerd, gerecycled en verwerkt tot onder andere PLAYMOBIL® speelgoed. Maar ook de vliezen van de koffiebonen worden samengeperst als briketten en gebruikt als biogas, warmte en meststof.

Sociale- en lokale initiatieven

Wij laten een deel van ons POS materiaal maken bij de sociale werkplaats ‘de Terugwinning’ in Woerden. Daarbij bieden wij regelmatig onze steun aan o.a. kampen voor kansarme kinderen en de Voedselbank.