5 tips om thuis de lekkerste koffie te zetten!

Vanuit huis je werk doen. Geen file, werken in je badjas en even geen afleiding van je collega’s. Klinkt goed! Toch? Eén nadeel.. Je kan niet meer die lekkere koffie van kantoor drinken. Wij hebben daarom 5 tips voor jou om thuis de barista uit te kunnen hangen!

Voor alle thuiswerkers hebben wij ook SMIT&DORLAS thuiswerkpakketten samengesteld. Voor jezelf, of om je collega’s een extra boost te geven! De pakketten vind je in onze webshop.

1. Verwarm je kopjes voor

Voor de lekkerste kop koffie heb je een verwarmd kopje nodig. Sommige koffiemachines hebben een verwarmfunctie bovenop het apparaat. Heb je deze niet? Spoel dan de kop eerst met heet water. Op deze manier verwarm je gemakkelijk je kop en geniet je langer van de volle en intense smaak van je perfect gezette koffie.

2. Gebruik verse koffiebonen

De kwaliteit van koffiebonen gaat achteruit wanneer ze in aanraking komen met lucht. Zorg er daarom voor dat je niet meer koffiebonen maalt dan je nodig hebt of kies ervoor om niet teveel koffiebonen in het bonenreservoir te doen. Zet je filterkoffie? Dan is het belangrijk om versgemalen bonen te gebruiken.

Als je nog koffiebonen over hebt in de zak, sluit de zak dan luchtdicht af met een sluitstrip. Bewaar koffiebonen altijd op een koele en donkere plek. Op deze manier blijft de kwaliteit van de koffiebonen optimaal en de smaak van je koffie perfect.

3. Gebruik koude melk

Een heerlijke cappuccino maken? Gebruik dan koude melk. Koude melk geeft je meer tijd om de melk op te schuimen zonder dat het al te warm is. Daarbij raden we aan om volle melk te gebruiken. Volle melk heeft meer eiwitten en vetten wat het geschikter maakt om op te schuimen.

Uitgebreide uitleg over het zetten van de perfecte cappuccino en het opschuimen van melk? Bekijk de video’s van onze Koffie Academie op Youtube.

4. Werk schoon

De lekkerste kop koffie kan je alleen zetten met schone spullen. Maak dus elke keer na het gebruiken van het apparaat deze goed schoon. Als er oude koffieresten in de koffie terecht komen zorgt dit namelijk voor een bittere smaak. Schoonmaken is nog belangrijker als je met melk werkt. Maak je stoompijpje altijd goed schoon na gebruik. Reinig je machine elke dag!

Vergeet ook niet om het apparaat regelmatig een onderhoudsbeurt te geven. Hiermee zorg je dat je apparaat langer meegaat en je de lekkerste koffie kan zetten.

5. Kies de juiste koffiebonen

Houd je van fruitig of krachtig? Vind je het lekkerder als de koffiebonen donker of licht gebrand zijn? Iedereen heeft een andere voorkeur. Kies daarom de melange die het best bij jouw smaak past. Heb je voorkeur voor een uitgesproken smaak? Probeer dan eens een single estate koffie. Deze koffiebonen komen van één plantage en hebben elk een uniek karakter. Het kiezen van de juiste koffie is niet zo makkelijk. Het is een kwestie van proberen en testen. Hulp nodig bij je keuze? Doe dan de melangetest.

 

P.S. We hebben nog een extra tip voor de vrijdagmiddag! Verras jezelf met een heerlijk Espresso Martini. Deze heerlijke koffie cocktail kan je gemakkelijk zelf thuis maken. Benieuwd hoe je dit moet doen? Bekijk dan hier het recept >

Smit & Dorlas Adventskalender

Lees meer

Dudok Horeca Groep 30 jaar!

Lees meer