Begin

De rijke geschiedenis van SMIT&DORLAS

Wie onze branderij bezoekt, proeft de historie. We nemen je graag mee langs een aantal belangrijke jaartallen.

Starten
Begin
1822
1822

DORLAS koffie

Voor het allereerste begin, gaan we terug naar Amsterdam en Gouda. Ene meneer Dorlas besloot een koffiebranderij te beginnen. Al snel is hij geliefd en vanwege uitbreiding besluit hij te verhuizen naar Amersfoort. ‘Voor echt lekkere koffie moest je in het midden van het land zijn.’ Bij Dorlas dus.

1825

EEN GEURTJE IN DE LEIDSESTRAAT

Amsterdam, begin negentiende eeuw. Wie door de Leidsestraat wandelt, wordt welkom geheten door de geur van vers gebrande koffie. Te danken aan de kleine koffiebrander in het delicatessenwinkeltje van de familie Smit.

De koffie valt in de smaak bij gerenommeerde hotels. Al snel fietst de zoon van Smit met zijn bakfiets van hotel naar hotel. Vol met balen vers gebrande koffie. Als het merk echt populair wordt, besluit de familie zich puur op de koffie te focussen.

1825
1933

De eerste probat brander

We kijken er elke dag vol bewondering naar. De Probat koffiebrander die de familie in 1933 kocht. Nog steeds doet hij zijn werk in de branderij. Een oude, gekoesterde en goed onderhouden liefde.

1933
1980

Fusie Smit & Dorlas Koffiebranders

Meer en meer hotels willen de koffie van Smit. De familie besluit krachten te bundelen met Dorlas Koffie. Het eerste gezamenlijke product: SMIT&DORLAS espresso blend. SMIT&DORLAS werd leverancier van La Cimbali espressomachines en sindsdien staan we garant voor de beste service en apparatuur.

1980
1999

EEN NIEUWE BRANDERIJ IN MIJDRECHT

In 1999 verhuist SMIT&DORLAS naar Mijdrecht. Hoewel de branderij groter is, blijft het ambachtelijke karakter behouden. Waar je ook loopt, overal zie, proef en ruik je de historie.

1999
2016

Een modern jasje voor SMIT&DORLAS

Sinds 2016 hebben we een nieuwe look. Vertrouwde kwaliteit in een nieuw jasje. En die valt goed in de smaak.

2016
Nu

Het nieuwe verhaal van legends thee

Dat doet toch wel wat met je. Als de theemeester besluit dat Legends thee vernieuwd moet worden. Een combinatie van mooie, handgeplukte theesoorten en intense smaakaccenten. De reacties van theeliefhebbers over onze ’thee die wat met je doet’ zijn enthousiast. En dat doet toch ook wel wat met je.

Nu