Single Estate Koffie

Single Estate, koffie om te ontdekken

Voor de avontuurlijke koffieliefhebber heeft SMIT&DORLAS Single Estate Koffies. Bonen van kleinschalige, goed verborgen plantages met een uniek verhaal. We wensen je een heerlijke ontdekking vol intense smaaknuances.

Nu in het assortiment

Rwanda - Rushashi washing station

Met een water- en energie besparende fermentatiemethode, geavanceerde pulp recycle methodes en twee 'women empowerment' organisaties, is de Rushashi Washing station zeer vooruitstrevend. Rushashi is een goed voorbeeld van een coöperatie uit Rwanda die zelfstandig buitenlandse kopers kan aantrekken door constant de kwaliteit en de duurzaamheid te verbeteren. De koffie is zeer complex. Het is voor ons ook geen verrassing dat ze regelmatig een plek in de 'Cup of Excellence' van Rwanda krijgen.

Brazilië - Fazenda esperança

Fazenda Esperança is een koffieplantage die wordt gerund door Bruno Olivera Sidney de Sousa, die ook wel 'the BOSS' wordt genoemd. Na elke oogst is Bruno een graag geziene gast in onze branderij. De koffieplantage is zo'n 40 hectare groot. Er wordt constant voor gezorgd dat er meer diversiteit in het ecosysteem wordt gecreëerd, wat ervoor zorgt dat de kwaliteit van de koffie blijft verbeteren. Bruno is na jarenlange training Q-grader geworden, waarna hij zijn eigen koffie academie heeft opgericht 'Academia do Café'. Hier heeft hij meer dan 200 experts tot Q-grader opgeleid.

Costa Rica - Hacienda Sonora

Hacienda Sonora wordt gerund door Alberto Guardia en zijn zoon Diego. Alberto is 45 jaar geleden begonnen op deze koffieplantage en is nooit meer gestopt met het verbeteren van zijn koffie. Alberto en Diego staan bekend als innovators in de koffie industrie door hun ambitie om altijd de beste kwaliteit te behalen door veel te leren en te experimenteren. Sonora koffie groeit in een zeer divers ecosysteem. Er wordt gebruik gemaakt van 100% duurzame energie wat uit de eigen plantage wordt gehaald.

Colombia - Finca la palmita

Jose Pedro Pablo is een koffieboer van Finca la Palmita. De 4 hectare koffieplantage licht op 1650 meter boven zeeniveau. Jose Pedro Pablo en zijn familie oogsten de gehele plantage zelf, met af en toe wat hulp van de buren. Finca la Palmita heeft een kleine handmatige pulpmachine en twee fermentatie tanks. Voor deze koffie is gebruik gemaakt van een natte verwerkingsmethode.

Heb je nog vragen! Neem contact met ons op!

Bel ons op 0297-284 000

Neem contact op via de mail

Of bekijk onze veelgestelde vragen