Single Estate Koffie

Single Estate, koffie om te ontdekken

Voor de avontuurlijke koffieliefhebber heeft SMIT&DORLAS Single Estate Koffies. Bonen van kleinschalige, goed verborgen plantages met een uniek verhaal. We wensen je een heerlijke ontdekking vol intense smaaknuances.

Nu in het assortiment

Myanmar - Shwe Ywa Township

Myanmar was tot voorheen geen prominent koffieland vanwege het politieke en economische isolement. Sinds 1885 wordt er in het land koffie verbouwd. Een grote impuls voor de industrie kwam in 2014 toen internationale non-profit organisaties een investeringsplan aankondigden voor Myanmar-koffie. Elk van de producerende gemeenschappen kreeg basisondersteuning en training in kwaliteitscontrole en procedures. Boeren namen zelf de taak op zich om te innoveren en de processen en procedures te verbeteren. Met als eindresultaat heldere, zoete en sprankelende koffie.

PLANTAGE Shwe Ywa Township
VARIETEIT Red Catuai
PROCES Honey
HOOGTE 1350 m
SMAAK Amandel, hazelnoot, karamel, boter
BRANDING Medium en Espresso

India - Coorg

100% ROBUSTA

Eén van de bekendste koffie uit India heet ‘Monsoon Malabar’ en is ontstaan door een ongebruikelijk proces genaamd ‘Monsooning’. Dit is nu een gecontroleerd proces, maar is per ongeluk ontdekt. Gedurende het vervoer van India naar Europa in de 18e en 19e eeuw werd koffie vervoerd in houten boxen. De groene koffie absorbeerde een groot deel van de regen tijdens het moesson seizoen, wat een sterk effect heeft in het eindresultaat van de koffie, namelijk een volle intense kop.

PLANTAGE Coorg
VARIETEIT Robusta AA
PROCES Monsooning
HOOGTE 750 - 1100 m
SMAAK Notig, chocola, vol mondgevoel
BRANDING Espresso

Brazilië - Fazenda Amizade

Deze specialty koffie met tonen van bruine suiker en abrikoos komt van de Rugori washing station in de Ngozi provincie. De naam Rugori komt van het woord uru-gori, wat ‘kroon’ betekent. De beste koffiebonen van Burundi komen bij deze washing station vandaan, door onder andere de vruchtbare rode aarde in het gebied. De plantage heeft een eigen landbouwkundige die ervoor zorgen dat er genoeg training wordt gegeven over de beste manier van verbouwen. Hierbij wordt er gelet op het behoud van de natuur en de beste koffie oogst.

PLANTAGE Rugori washing station
VARIETEIT Bourbon
PROCES Washed
HOOGTE 1680 m
SMAAK Bruine suiker, abrikoos
BRANDING Medium en Espresso

Ethiopië - Musa Aba Lulesa

Deze koffie komt uit Bashasha, een klein stadje in de Agaro Zone in West-Ethiopië. De koffieboer Musa Abalulessa heeft 40 hectare land in Agaro. Dankzij nieuwe koffieregelgeving in Ethiopië kunnen kleine producenten, zoals Musa, nu hun eigen koffie exporteren. Dit vergroot de traceerbaarheid en geeft ons de mogelijkheid om de koffieteelt te ondersteunen. Het doel van Musa is om de beste koffie ter wereld te produceren en om extra wasstations en droogbedden te starten om de kwaliteit van zijn koffie te waarborgen.

PLANTAGE Musa Aba Lulesa
VARIETEIT Mix van Heirloom
PROCES Gewassen
HOOGTE 2000-2150 m
SMAAK Zwarte thee, lychee, perzik, sinaasappel
BRANDING Medium en Espresso

Heb je nog vragen! Neem contact met ons op!

Bel ons op 0297-284 000

Neem contact op via de mail

Of bekijk onze veelgestelde vragen