Single Estate Koffie

Single Estate, koffie om te ontdekken

Voor de avontuurlijke koffieliefhebber heeft SMIT&DORLAS Single Estate Koffies. Bonen van kleinschalige, goed verborgen plantages met een uniek verhaal. We wensen je een heerlijke ontdekking vol intense smaaknuances.

Nu in het assortiment

Congo - Sopacdi

Deze koffie uit Congo, Sopacdi plantage is de eerste koffie in Congo die al sinds 1967 tot de top behoort. Deze plantage behoort tot een van de plantages met de beste koffies van Afrika. Na jaren van conflicten en burgeroorlogen hebben ze het voor elkaar gekregen om een plantage te worden waar het werken naar een betere toekomst centraal staat. Er is geïnvesteerd in het renoveren van de plantage en er wordt continue geëxperimenteerd om de beste kwaliteit te behalen. Deze koffie is biologisch en fairtrade gecertificeerd.

Indonesië - Java Kayumas

De Java Kayumas plantage is gestart in 1900. De plantage heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd en produceert een van de beste koffies van Indonesië. De koffie is met de hand geplukt. De Java Kayumas koffie staat bekend om de zoete smaak met tonen van noten en chocolade.

Guatemala - Antigua Pastoral

Antigua Pastoral is een gebied met een ongewoon microklimaat, vulkanische natuurlijke meststoffen en zeer toegewijde medewerkers op de plantage, waardoor de koffie van het gebied 'Pastoral' een hele unieke smaak heeft. Deze koffie bevat tonen van noten, chocolade en bessen.

Colombia - Caficultores del Norte de Caldas

Deze topkoffie komt uit het hart van de koffieproductie in Colombia rond de plaats Salamina. Het verbeteren van het levensniveau van de koffietelers en hun families staat centraal bij deze coöperatie. Binnen deze coöperatie worden grote stappen gemaakt op sociaal gebied en duurzaamheid. Deze koffie heeft een volle, stevige body en een rijke, milde fruitige smaak met tonen van noot en chocolade.

Heb je nog vragen! Neem contact met ons op!

Bel ons op 0297-284 000

Neem contact op via de mail

Of bekijk onze veelgestelde vragen