Adventskalender

SMIT&DORLAS Adventskalender

Volgend jaar wordt een bijzonder jaar voor ons. Daarom zullen we de gehele maand december stil staan bij belangrijke momenten uit ons rijke verleden. Scroll snel naar beneden en ontdek alle momenten en wie weet zit er nog een prijs achter.

2 december

Johan Christiaan Dorlas

Johan Christiaan Dorlas groeit op in een echte koffiefamilie. Als oudste van 3 kinderen slaat hij zijn ‘koffievleugels’ uit en neemt hij in Gouda een koffiebranderij over die zijn oorsprong kent in 1822. Hij breidt die uiterst succesvol uit en daar zijn wij trots op. Het oude koffiepakhuis is recentelijk omgetoverd tot een karakteristieke airbnb, in het historisch hart van Gouda.

Klik op de onderstaande button voor meer informatie over de Airbnb

Overnachting in Gouda

 

6 december

Sikko Roelof Smit

Als jonge jongen vertrekt Sikko Roelof Smit in 1825 naar Amsterdam om daar een delicatessenwinkeltje te starten en zijn eigen koffie te branden. Een startup nog voor dat woord bestond. Naast de verkoop vanuit de winkel brengt hij iedere dag koffie naar hotels op zijn bakfiets en vult hij de straten met de heerlijke geur van vers gebrande koffie. De geur van vers gebrande koffie uit de kleine koffiebrander van de familie Smit. Vandaag de dag verspreiden wij onze koffie nog steeds met passie in de horeca!

9 december

De tweede generatie Dorlas

De koffiebranderij van Dorlas in Gouda was erg geliefd en begon zich uit te breiden. De tweede generatie Dorlas, Teunis en Hendrik, verhuizen daarom de branderij rond 1931 naar Amersfoort. Zo kan heel Nederland genieten van hun vers gebrande koffie.

‘voor echt lekkere koffie moest je in het midden van het land zijn.’ Bij Dorlas dus.

Tegenwoordig hoef je niet meer in het midden van het land te wonen om aan echt lekkere koffie te komen. Bekijk ons assortiment voor in jouw horecazaak, op kantoor of gewoon voor lekker bij jou thuis.

Koffie voor jou

13 december

De Probat brander

Wist je dat we bijna 200 jaar bestaan?! Al 200 jaar gebrand op genieten. Voordat de familie Smit en Dorlas fuseerden tot één bedrijf, hebben ze hun liefde voor koffie door de jaren heen ontwikkeld en zijn ze heel het land door gereisd.

De broers Dorlas zijn altijd op zoek geweest naar de meest bijzondere koffiesmaken. Met geld van grootmoeder kochten zij daarom in 1933 een Probat brander voor 1700 gulden. Die staat er vandaag nog, als ode aan de historie… en natuurlijk om de lekkerste koffie mee te branden. Deze is nog steeds in gebruik voor kleinere oplages en brengt veel geschiedenis met zich mee.

Wil jij weten hoe wij aan onze heerlijke koffiesmaken komen? Bekijk nu de video hieronder om het proces te zien van koffieboon tot aan jouw heerlijke kopje SMIT&DORLAS koffie!

 

16 december

De fusie van Smit en Dorlas

In 1980 fuseert de koffiebranderij van Dorlas samen met de Smit koffiebranderij tot 1 bedrijf. Op dat moment zijn er drie vestigingen verspreid door Nederland: Smit Koffie bv in Zwanenburg, Dorlas Koffie bv in Amersfoort (branderij en hoofdkantoor) en Espresso Holland bv in Abcoude.

Met de passie voor koffie als gemene deler resulteert deze fusie in de eerste co-creatie van SMIT&DORLAS, namelijk: de SMIT&DORLAS espresso blend. En dat smaakt naar meer… veel meer! Sindsdien heeft SMIT&DORLAS veel verschillende koffiesmaken gebrand.

GIFTBOX

Heb jij nog geen cadeau voor kerst of nieuwjaar geregeld? In onze webshop kun je onze 𝐒𝐌𝐈𝐓&𝐃𝐎𝐑𝐋𝐀𝐒 𝐠𝐢𝐟𝐭𝐛𝐨𝐱 vinden die perfect is om cadeau te doen aan een echte koffieliefhebber! Plaats je een bestelling boven de € 30, dan krijg je er ook nog een oesterzwammen kweekset gratis bij, op=op. Die smaken heerlijk bij je kerstdiner!

Bestel de giftbox

20 december

Nieuwe branderij in Mijdrecht

In 1999 strijkt SMIT&DORLAS na een rijke historie neer in Mijdrecht. De branderij in Mijdrecht is groter en moderner, maar de ambacht en passie die tot het succes hebben geleid blijven hetzelfde. Door slechts kleine hoeveelheden tegelijk te branden en wekelijks nieuwe voorraden te leveren, is onze koffie altijd van de beste kwaliteit. Tot op de dag van vandaag zijn wij leverancier van kwaliteitsproducten. De branderij in Mijdrecht is sindsdien het kloppende hart van SMT&DORLAS.

24 december

Fijne kerst

Nog even en SMIT&DORLAS bestaat 200 jaar! SMIT&DORLAS levert al 200 jaar producten die gebrand zijn op genieten. Vooral rond de feestdagen is het belangrijk en fijn om te genieten van het samen zijn als vrienden en/of familie. En hoe kan dat nu beter dan onder het genot van een heerlijk kopje SMIT&DORLAS koffie?

200 CENT KORTING PER KILO

Om te vieren dat SMIT&DORLAS bijna 200 jaar bestaat geven wij nu 200 cent korting per kilozak weg! Geniet vast van jouw kerstavond en gebruik de kortingscode KERSTKORTING om jouw eerste cadeau rond de feestdagen te claimen! Voeg deze kortingscode toe op het moment dat je de bestelling afrond.  Je kunt deze korting tot 1 januari 2022 gebruiken.

Kortingscode: KERSTKORTING 

Bestel direct

28 december

De koffie academie

Wist je dat SMIT&DORLAS sinds 2016 een eigen koffie academie heeft waar gecertificeerde barista trainingen worden gegeven? Met alleen onze goede koffiebonen ben je er namelijk nog niet. De allerlekkerste koffie maak je pas als je een getrainde barista bent!

Win een barista en latte art training!

Door middel van deze training zorgen wij ervoor dat jij het barista vak onder de knie krijgt. Daarnaast leer je om handmatig perfect melkschuim te maken en kan jij hierna een hartje in je cappuccino serveren. Wij verzorgen daarnaast ook een lunch en een rondleiding op locatie.

Hoe kun je winnen?

Win de barista cursus

Kickstart jouw jaar goed door de mooiste latte art te kunnen maken!

31 december

200 jaar SMIT&DORLAS

Dit jaar is voorbij gevlogen, nog heel even bestaan wij 199 jaar! Namens het hele team van SMIT&DORLAS wensen wij je alvast een fijne jaarwisseling! Wij hebben genoten van dit jaar en de vele samenwerkingen. Wij kijken uit naar volgend jaar dat in het teken zal staan van ons 200-jarig bestaan!

Wil je tijdens het aftellen genieten van de heerlijke espresso martini? Of een andere heerlijke koffiecocktail? Bekijk dan een van onze koffiecocktail recepten. Cheers en geniet ervan!

Koffiecocktails